maanantai 16. heinäkuuta 2012

Pastaa ja pinjansiemeniä


En muista mistä ja milloin tämä keittokirja on meille tullut, mutta jostain laatikon perukoilta opus kuitenkin putkahti käsiin viikonloppuna.
"Italialaista 30 minuutissa helposti ja nopeasti" - lupasi kansi ja ainakin testaamamme pastaresepti lunasti nuo lupaukset kirkkaasti! Pasta oli totta tosiaan nopea ja helppo valmistaa (tarkistin asian vielä mieheltä, joka hoiti kokkaamisen) ja mikä tärkeintä myös tooodella herkullista! Keittokirjassa oli muutenkin pikaisen selaamisen perusteella paljon mielenkiintoisia, lihaa sisältämättömiä reseptejä. Pescovegetaristiminä tykkää ja suosittelee! (Tosin kirjan kasvisruokaosioon oli eksynyt myös resepti nimeltä parmankinkkuun käärityt perunat..kröhöm?) 


Ja tässäpä vielä tämän meidän testaamamme herkkupastan resepti, ollos hyvät:

Fusillia parmesanin ja pinjansiementen kera (4 hlölle)

300 g fusilipastaa
125 g pinjansiemeniä
75 g voita
2 rkl oliiviöljyä
75 g parmesanjuustoa (tuoreena raastettua)
kourallinen basilikanlehtiä
suolaa ja pippuria

1. Kiehauta vesi ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan
2. Paahda pinjansiemenet uunissa grillivastuksen alla tai pannulla keskilämmöllä. Tarkkaile siemeniä jatkuvasti ja sekoita välillä, jotta ne ruskistuvat tasaisesti.
3. Sulata voi öljyn kanssa pienessä kattilassa. Valuta pasta, kaada voi pastan päälle ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin. 
4. Asettele pasta lämmitetylle tarjoilulautaselle ja ripottele päälle pinjansiemeniä, parmesania ja basilikan lehtiä. Tarjoile heti.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!