torstai 26. heinäkuuta 2012

I want to ride my bicycle...

I want to ride my bike...
Kuva
Kotikaupungissani on tosi hyvät pyörätiet, joita pitkin pääsee kätevästi ja turvallisesti kulkemaan paikkaan kuin paikkaan. Olemmekin viimeaikoina aina säiden suosiessa tehneet pieniä koko perheen pyöräretkiä puistoihin ja kahviloihin: neiti M mulle tarakalle lastenistuimeen ja koiruuden fleksi miehelle käteen ja menoksi. Vanha fillarini alkaa kuitenkin jo vetelemään viimeisiään, takakumikin on paikattu jo useasta kohtaa ja silti ilma ei tahdo pysyä renkaassa vaan loppumatkasta saa sotkea tussulla kumilla. Eilen sitten lasahti vaihteistokin, joten ajattelin, että ehkä olisi pikkuhiljaa aika alkaa vilkuilla uusia menopelejä ihan tositarkoituksella. 

Seuraavaan polkupyörään toivoisin sellaista vähän mummotyylistä fiilistä, mukavaa penkkiä ja pystyä ajoasentoa ja tietysti silmää miellyttävää ulkonäköä. Pikainen nettisurffaus tuotti useitakin varteenotettavia malleja, joten seuraavaksi pitäisi lähteä kiertämään jälleenmyyjillä suorittamassa koeajot niinkuin autokaupoilla konsanaan!

Tunturi Elina Deluxe:
Lainaus valmistajan sivulta: "De luxe -mallien perinteinen design yhdistettynä moderniin tekniikkaan takaa nautinnolliset ajokilometrit tyylistä tinkimättä. Näitä nostalgialla maustettuja pyöriä kelpaa esitellä yksityiskohtia myöden. " Samaa mieltä kyllä, tykkään tuosta musta-ruskeasta värityksestä sekä vanhantyylisestä lokasuojasta ja takarenkaan "verkosta". (mikähän sen virallinen nimi on?) Paksut renkaat ja leveä istuin myös plussaa! 
Kuva täältä
****
Insera Boulevard :
Kaunis kokovalkoinen ulkonäkö aina renkaita ja lokasuojaa myöten. Plussaa tulee myös söpöstä etukorista! Pyörää saa seka kolme- että seitsemänvaihteisena, mutta luulen, että kolme riittäisi minulle!
****
Pelago Brooklyn: 
Kotimaisella Pelagolla on kyllä upeita pyöriä, mutta täältäpäin Suomea ei löydy jälleenmyyjiä enkä halua ostaa kallista pyörää ilman koeajoa. Vaikka olisihan sellainen maitokahvinvärinen Brooklyn kyllä melkoinen namupala! ;)

Kuva
*****
Helkama Saana:
Helkaman valikoimista eniten miellytti kermanvalkoinen, Suomessa valmistettu Saana. Kaunis malli ja väri, konjakinruskeat yksityiskohdat ja pajukori vakiona! Valmistajan sivuilla tämän citypyörän luvataan kulkevan katuja kuin ranskalainen filmitähti..Ei siis muuta kuin patonki, punaviini ja ruutuviltti koriin ja tukka hulmuten baanalle!
Kuva täältä

****
Onko siellä muita mummopyöräfaneja vai onko esim. katumaastopyörä enemmän makuusi? 
Entäs mikä noista minun ehdokkaistani iskee eniten? Itse olen ehkä eniten ihastunut tuohon viimeiseen, eli Saanaan.. Milloinkohan polkupyörillä on kausiale? ;)

3 kommenttia:

  1. Tiiän yhen jolla on pelago ja saisit varmasti kokeilla sitä jos kiinnostaa! saanaki on hieno, oon joskus itelle miettiny sitä. -Jope

    VastaaPoista
  2. Oh tuo ensimmäinen on ihana! Mutta kyllä pyörässä tarakka pitäis olla, joten itse ottaisin tuon Tunturin :)

    VastaaPoista
  3. Yritin kommentoida tätä jo aiemmin tällä viikolla, mutta jostain syystä en onnistunut.. joten uusi yritys! Eli ainakin Intersportissa näytti olevan pyöräalennukset menossa. En toki tiedä mistä näitä sinun ehdokkejasi voisi ostaa, mutta luulisin, että muutkin liikkeet haluavat varastot tyhjiksi kesäkamppeista, jotta saadaan tilaa talvivälineille!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!