maanantai 23. tammikuuta 2012

Projekti

Minulla on projekti.

Asuin koko syksyn legginseissä ja tunikoissa, mutta talven tultua olin jäässä ongelmissa. Ratkaisin ongelman kulkemalla vaunulenkeillä toppahousut takin alla reteästi auki (mieheltä lainattujen) henkseleiden kannatellessa pöksyjä säädyllisissä korkeuksissa, ajatellen optimistisesti, että kyllä ne loputkin raskauskilot vielä jotenkin maagisesti häviävät ja mahdun taas vanhoihin vaatteisiini.
fanpop.com
Koska näin ei ole kuitenkaan käynyt, päätin että on tullut aika jättää syksyn aikana kuiva-ainekaappiimme vakiintuneelle rouva keksipaketille ja pakastimeemme pesiytyneelle herra jäätelöpaketille hyvästit ja alkaa  hieman panostamaan asiaan.

Etsy.com

Tavoitteena on siis raskauskilojen ja muutaman bonuskilon tiputtaminen syksyyn mennessä. Taktiikkana on paitsi harrastaa kuntoliikuntaa vaunu- ja koiralenkkien lisäksi kahdesta neljään kertaan viikossa, myös ruokavalion fiksaus: kunnon aamiainen, lounas JA päivällinen joka päivä ja lisäksi tarpeeksi terveellisiä välipaloja, jotta ruokailuväli ei pääse venymään yli neljään tuntiin.

Säännöllisen liikunnan olen jo aloittanut liittymällä paikallisen naisvoimisteluseuran jumppalistoille ja pyrkimyksenäni on hyödyntää kaikki kotimme viereisellä ala-asteella olevat viikottaiset jumpat, joita on peräti kolmena päivänä viikossa. Lisäksi käyn vähintään kerran viikossa ratsastamassa. Positiivista on ollut huomata, että into lähteä illalla jumpalle on näin kotona olevana äiti-ihmisenä aivan eri luokkaa, kuin jos pitäisi vielä työpäivän jälkeen raahata takamuksensa liikuntakeskukseen.

Koska imetän, on tärkeää huolehtia, että syön riittävästi, mutta terveellisesti, jotta maito riittäisi vauvan tarpeisiin ja sen koostumus olisi mahdollisimman terveellinen. Jos äidin ruokavaliossa on  esimerkiksi paljon epäterveellisiä kovia rasvoja, on niitä luonnollisesti myös äidinmaidossa. Tämän on myös tutkimusten mukaan osoitettu olevan yhteydessä esimerkiksi lapsen myöhempään maitoallergiaan ja atoppiseen ihoon! Tässä siis yksi lisäsyy todellakin heittää ne vointäyteiset kahvipullat ja suklaat pois päivittäisestä ruokavaliosta.

Järkevä painonpudotustahti on noin puolisen kiloa viikossa, ja tällä vauhdilla pääsisin tavoitepainooni tavoitepäivänmäärään mennessä. Tästä se siis lähtee!

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!