torstai 10. toukokuuta 2012

Katse ulos

Nyt kun kevätaurinko on vihdoin saanut sulateltua viimeisetkin lumenrippeet pihamaalta, voi alkaa fiilistelemään tulevaa kesää ja miettimään pihan tulevaa kesäilmettä. Mitään suureellista miljöönrakennusta ei tälle kesälle ole luvassa, mutta vähän pienempiä pihaprojekteja kyllä - siis sellaisia, jotka voi ja kannattaa toteuttaa jo nyt, ennen kuin jossain lähitulevaisuudessa siintävä salaojaremontti pistää pihamaan taas mullin mallin.
Lähtötilanne näyttää tältä:

 Ja tässä uusi suunitelma:
1. Etupihan vanha ja laho vaahtera täytyy kaataa, sillä viime syksyn myräköissä se jo osittain rysähti alas. Vaahteran paikalle siirrettäisiin vanha keinu takapihalta. Lisäksi hankittaisiin uusi pienempi pöytäryhmä, jotta etupihallakin olisi paikka, jossa nauttia sinne lankeavasta ilta-auringonpaisteesta.

2. Pari marjapensasta mahtuisi hyvin pihan takanurkkaan. Ainakin karviaismarjoista meidän perheessä tykätään.
3.Uuden perennapenkin kasveiksi mietiskelin pensasmustikkaa, muutamia eri aikaan kukkivia perennoja sekä jotain talvellakin vihreää havukasvia.
4. Muratti sopisi kiemurtelemaan autotallin seinustalle.

5. Talon sivustalla sijaitsevassa vanhassa perennapenkissä kasvaa upeita pioneja, mutta penkkiä voisi päivittää lisäämällä kesäkukkia ja talvivihreitä havuja.

6. Takapihan istuinryhmä siirtyy suunnitelmassa lähemmäs taloa, entiselle keinun paikalle. Pitäisiköhän vanha puinen ryhmä uudistaa jollakin kivalla maalilla uuteen uskoon?

7. Pöytäryhmän läheisyyteen suunnittelin nikkaroitavaksi suurta istutuslaatikkoa johon tulisi kesäkukkien lisäksi yrttejä ja salaatteja. Laatikkoon voisi laittaa vielä pyörät alle, jotta sitä saa tarvittaessa liikuteltua varjoon/aurinkoon/pois tieltä.

8. Miehen pitkäaikaisena toiveena on saada pihalle riippumatto tai riipputuoli ja mikäpä sellaisessa olisi tosiaan köllötellä. Pohdin myös muutaman löhöaurinkotuolin hankintaa, mutta tulin siihen tulokseen että turha täyttää pientä pihaa liikaa, jotta meille ja koiralle jää myös temmellysalaa.

Että puuhaa kyllä taas riittäisi, kun vaan tarttuisi reippaasti toimeen! :)
Joko siellä päässä ruutua käy kesäfiilistelyt ja pihasuunnitelmat kuumana?


2 kommenttia:

  1. Voi miten ihania suunnitelmia! Minä oon viime keväästä asti (kun makasin sisällä kipsi jalassa enkä päässyt tekemään mitään) odottanut että ois taas kevät ja pääsis tekemään näitä suunnitelmia. Mutta nyt on iskenyt elämän realiteetit tajuntaan, pakko miettiä remontti ensin jollekin mallille... Ei vaan jaksa enää tehdä yhtään pihasuunnitelmaa :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ei kannata liikaa yhdelle kesälle, teillä on nyt se talonremontti ja ens kesänä sitten pääset laittaan pihaa! Sillai mekin tehtiin, tosin salaojat tullaa jossain vaiheessa kaivamaan uudestaan, joten sitten sen varsinaisen piharempankin aika vasta on.

      Poista

Kiitos kommentistasi!