torstai 26. heinäkuuta 2012

Rokrok ja muuta mukavaa

Kuten kaikki oululaiset varmasti tietävätkin, huomenna Kuusisaaressa starttaa (jo kymmenettä kertaa) rockfestivaali Qstock! Oma festarilippu lauantaille on hankittu jo hyvissä ajoin valmiiksi, joten ylihuomenna tämä tyttö rokkaa siis ainakin Fintelligensin, Jukka pojan, Pariisin kevään, Reckless loven, Apulannan, Chisun ja Roxeten kanssa. Erityisen kivaa on, että noista ainoastaan Apulanta on tullut nähtyä (lukuisia kertoja) livenä aiemmin, muita olen kuullut vain levyltä tai radiosta! 
Tämänhetkisen sääennusteen mukaan festarivarustukseen ei tällä kertaa tarvi sisällyttää kumppareita ja sadeviittaa, vaan festarikansa saa nauttia kunnon helteisestä ja aurinkoisesta säästä! Minun ja miehen lisäksi moni hyvä kaveri on suuntaamassa festareille, odotettavissa siis hyvää säätä, hyvää seuraa ja hyvää musaa = parhautta kerrassaan!

Qstock.org

Seuraavana viikonloppunakin tapahtuu mukavia, kun lauantaina 4.8. oululaiset bloggaajat järjestävät kirpputorin kauppatorilla. Omaa myyntipöytää en tapahtumasta varannut, mutta ostoksille aion kyllä ehdottomasti mennä! Tapahtuman facebook sivu löytyy täältä.

Samana viikonloppuna eli 3.-5.8. järjestetään myös puulaakifutiksen SM turnaus Heinäpään nurmikentillä. Turnauksessa pelataan kolme eri sarjaa: naisten sarja, yleinen sarja sekä ikämiehet 35 -sarja. Kaveriporukkamme pojat ovat olleet näissä geimeissä mukana jo vuosia ja tänäkin vuonna joukkue lähtee sinne mestaruutta tavoittelemaan hauskaa pitämään! Kentänlaidallakin on mukava kannustaa ja pitää piknikkiä, joten sinne suuntaamme sään salliessa neiti M:n kanssa myös!

Ensi viikolla lomaillaankin viimeistä viikkoa ennen miehen töihin paluuta. Suunniteilla on vielä ainakin reissua Ruotsin puolelle Ikeaan ja jos minä saan päättää, niin jatkaisimme siitä vielä yhden yön reissulle Luulajaan, mutta katsotaan nyt, saanko tuota puoliskoa ollenkaan innostumaan asiasta...:)

Mukavaa viikonloppua teille! Nähdäänkö Qstockissa?

I want to ride my bicycle...

I want to ride my bike...
Kuva
Kotikaupungissani on tosi hyvät pyörätiet, joita pitkin pääsee kätevästi ja turvallisesti kulkemaan paikkaan kuin paikkaan. Olemmekin viimeaikoina aina säiden suosiessa tehneet pieniä koko perheen pyöräretkiä puistoihin ja kahviloihin: neiti M mulle tarakalle lastenistuimeen ja koiruuden fleksi miehelle käteen ja menoksi. Vanha fillarini alkaa kuitenkin jo vetelemään viimeisiään, takakumikin on paikattu jo useasta kohtaa ja silti ilma ei tahdo pysyä renkaassa vaan loppumatkasta saa sotkea tussulla kumilla. Eilen sitten lasahti vaihteistokin, joten ajattelin, että ehkä olisi pikkuhiljaa aika alkaa vilkuilla uusia menopelejä ihan tositarkoituksella. 

Seuraavaan polkupyörään toivoisin sellaista vähän mummotyylistä fiilistä, mukavaa penkkiä ja pystyä ajoasentoa ja tietysti silmää miellyttävää ulkonäköä. Pikainen nettisurffaus tuotti useitakin varteenotettavia malleja, joten seuraavaksi pitäisi lähteä kiertämään jälleenmyyjillä suorittamassa koeajot niinkuin autokaupoilla konsanaan!

Tunturi Elina Deluxe:
Lainaus valmistajan sivulta: "De luxe -mallien perinteinen design yhdistettynä moderniin tekniikkaan takaa nautinnolliset ajokilometrit tyylistä tinkimättä. Näitä nostalgialla maustettuja pyöriä kelpaa esitellä yksityiskohtia myöden. " Samaa mieltä kyllä, tykkään tuosta musta-ruskeasta värityksestä sekä vanhantyylisestä lokasuojasta ja takarenkaan "verkosta". (mikähän sen virallinen nimi on?) Paksut renkaat ja leveä istuin myös plussaa! 
Kuva täältä
****
Insera Boulevard :
Kaunis kokovalkoinen ulkonäkö aina renkaita ja lokasuojaa myöten. Plussaa tulee myös söpöstä etukorista! Pyörää saa seka kolme- että seitsemänvaihteisena, mutta luulen, että kolme riittäisi minulle!
****
Pelago Brooklyn: 
Kotimaisella Pelagolla on kyllä upeita pyöriä, mutta täältäpäin Suomea ei löydy jälleenmyyjiä enkä halua ostaa kallista pyörää ilman koeajoa. Vaikka olisihan sellainen maitokahvinvärinen Brooklyn kyllä melkoinen namupala! ;)

Kuva
*****
Helkama Saana:
Helkaman valikoimista eniten miellytti kermanvalkoinen, Suomessa valmistettu Saana. Kaunis malli ja väri, konjakinruskeat yksityiskohdat ja pajukori vakiona! Valmistajan sivuilla tämän citypyörän luvataan kulkevan katuja kuin ranskalainen filmitähti..Ei siis muuta kuin patonki, punaviini ja ruutuviltti koriin ja tukka hulmuten baanalle!
Kuva täältä

****
Onko siellä muita mummopyöräfaneja vai onko esim. katumaastopyörä enemmän makuusi? 
Entäs mikä noista minun ehdokkaistani iskee eniten? Itse olen ehkä eniten ihastunut tuohon viimeiseen, eli Saanaan.. Milloinkohan polkupyörillä on kausiale? ;)

keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Pyöräretkellä jokirannassa





Kiva paikka tuo Koivurannan kahvila, iso piha ja hyvää kahvia ja mikä tärkeintä monipuolinen leivosvalikoima ;)


Mun rakkaat tutkii infotaulua.


Meilläkin olisi autotallissa vino pino räsymattoja..Jos saataisiin joku kunnon hellepäivä tähän vielä kesän loppuun, niin sen viettäminen mattolaiturillahan olisi suorastaan ilo.. vai mitä luulette?!

maanantai 23. heinäkuuta 2012

Ihanasti pihalla

Talon mukana tullut punainen kiikku on (uuden maalipinnan tarpeessa) kuulema lähes yhtä vanha kuin itse talokin. Siinä on mukava istuskella ja suunnitella miltä piha näyttää "sitten joskus" kun ne sala-ojamylläykset on saatu tehtyä..Mihin laitetaan kivetystä ja mihin rakennetaan terassi, mihin perustetaan kukkapenkkejä ja mitä niihin istutetaan...Ikuinen haaveilija täällä :) 




Pioniaika on nyt parhaimmillaan ja onhan ne kyllä upeita! Harmi kyllä että kukinta-aika kyseisillä kaunokaisilla on niin kovin lyhyt!


Kaadettiin alkukesästä yksi vaahtera etupihalta ja siitä saadut klapit kaipasivat kattoa pään päälle. Hienon puuvajan nikkaroivat mies ja appiukko autotallin jatkeeksi.



Aika vähäksi on jäänyt kyllä pihan käyttö tänä kesänä, muutama kerta on sentään grillattu.  Muurinpohjalätytkin paistettiin eilen ja kutsuttiin kaveritkin lettukesteille! 

Ensi kesänä meillä asustaa vauvan sijaan jo melkein parivuotias taapero, joten sitten pihan käyttökin varmasti lisääntyy huomattavasti! :)

maanantai 16. heinäkuuta 2012

Pastaa ja pinjansiemeniä


En muista mistä ja milloin tämä keittokirja on meille tullut, mutta jostain laatikon perukoilta opus kuitenkin putkahti käsiin viikonloppuna.
"Italialaista 30 minuutissa helposti ja nopeasti" - lupasi kansi ja ainakin testaamamme pastaresepti lunasti nuo lupaukset kirkkaasti! Pasta oli totta tosiaan nopea ja helppo valmistaa (tarkistin asian vielä mieheltä, joka hoiti kokkaamisen) ja mikä tärkeintä myös tooodella herkullista! Keittokirjassa oli muutenkin pikaisen selaamisen perusteella paljon mielenkiintoisia, lihaa sisältämättömiä reseptejä. Pescovegetaristiminä tykkää ja suosittelee! (Tosin kirjan kasvisruokaosioon oli eksynyt myös resepti nimeltä parmankinkkuun käärityt perunat..kröhöm?) 


Ja tässäpä vielä tämän meidän testaamamme herkkupastan resepti, ollos hyvät:

Fusillia parmesanin ja pinjansiementen kera (4 hlölle)

300 g fusilipastaa
125 g pinjansiemeniä
75 g voita
2 rkl oliiviöljyä
75 g parmesanjuustoa (tuoreena raastettua)
kourallinen basilikanlehtiä
suolaa ja pippuria

1. Kiehauta vesi ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan
2. Paahda pinjansiemenet uunissa grillivastuksen alla tai pannulla keskilämmöllä. Tarkkaile siemeniä jatkuvasti ja sekoita välillä, jotta ne ruskistuvat tasaisesti.
3. Sulata voi öljyn kanssa pienessä kattilassa. Valuta pasta, kaada voi pastan päälle ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin. 
4. Asettele pasta lämmitetylle tarjoilulautaselle ja ripottele päälle pinjansiemeniä, parmesania ja basilikan lehtiä. Tarjoile heti.





sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Kenkuleita

Blogihaasteet muistuttavat usein lapsuuden ystäväkirjoja, siis niitä, joihin piti täyttää lempiruoat, elokuvat ja päiväunelmien kohteet, muistatte varmaan? :) Sisäinen pikkutyttöni tarttuikin innolla tähän kenkiä koskevaan haasteeseen, jonka nappasin mukaan Karlalta All I ever wanted is here -blogista.

1. Viimeisimmät ostoksesi, mistä?
Tilasin ilmaisen toimituksen ja palautuksen tarjoavasta Brandos -nettikaupasta kengät, jotka tulevat taatusti tarpeeseen näillä niinsanotuilla "kesäkeleillä". Vähän kyllä mietityttää valkoisen luonnonkumin arkuus, pinttyyköhän lika noihin kovinkin helposti? Mukana tuli kyllä luonnonkumin hoitoon tarkoitettu sieni, paree pitää se käden ulottuvilla. 



2. Lempiparisi, väri, koko?
Jaetulla ykkösijalla on tällähetkellä kesäsateen kestävät pinkit Crocsit sekä pehmeät ruskeat nahkaballerinat, jotka ovat supermukavat jalassa tuon kantapään kuminauhan vuoksi!


3. Onko jokin kenkämalli jota inhoat? 
Oikein pitkä- ja teräväkärkisiä korkokenkiä en ehkä omaan kaappiini hankkisi.

4. Kuinka paljon olet valmis maksamaan uusista kengistä?
Riippuu kulloisestakin rahatilanteesta ja kuinka hullaantunut kyseisiin kenkiin olen..Yleensä tarkan markan mimminä pyrin hyödyntämään alennusmyynnit kenkähankinnoissakin.

5. Kuinka kauan käytät yhtä kenkäparia?
Yleensä puhki saakka. Olen melko laiska huoltamaan kenkiä, joten siinä olisi kyllä petrattavaa, jotta kengät kestäisivät käyttökelpoisena pidempään..

6. Voisitko ostaa samanlaiset kengät kuin kaverillasi on?
Voisin kyllä. Kavereillani on hyvä kenkämaku :)

7. Millaisilla kengillä käveleminen on mukavinta?
Matalilla balleriinoilla, koroissa kiilakorko on ehdottomasti mukavin!


8. Oletko kesäisin ulkona ilman sukkia tai kenkiä?
 Kesäisin olen pääsääntöisesti ilman sukkia ja omalla pihalla tulee välillä tepasteltua myös ilman kenkiä.

9. Jos saisit ilmaiseksi millaiset kengät tahansa, mitkä ottaisit?
Ottaisin jotkut oikein laadukkaat ja malliltaan simppelit pitkävartiset nahkasaappaat ja huoltaisin niitä sitten niin hyvin, että ne kestäisivät "ikuisesti" 

Ja sitten haaste eteenpäin blogeihin Keski. ja Pluuperi ;)

tiistai 10. heinäkuuta 2012

Onnea onnea onnea vaan...

 Tahtoisin leikkiä tuulen kanssa ja kohota korkealle.
Tahtoisin palasen taivasta ja pilviä tyynyn alle.
Tahtoisin juosta kuin tuulispää ja löytää sinisen saaren
tai kiivetä korkean vuoren päälle ja omistaa sateenkaaren.
Tahtoisin tanssia metsässä ja rakentaa majan puuhun.
Tahtoisin saada myös hopealaivan ja purjehtia kuuhun.

  

kuvat Ainolanpuistosta
Hyvää syntymäpäivää sinulle rakkain, hyvää syntymäpäivää toivotan ;)