perjantai 29. kesäkuuta 2012

Kotikierros - Eteinen

Kotikierrosta taas pitkästä aikaa, tälläkertaa eteisestä!

Noin niinkuin teoriassa meillä on eteisessä säilytystilaa ihan mukavasti: löytyy kenkäkaappia, naulakkoa ja vaatekaappia, avaimillekin on oma paikka seinän syvennyksessä ja laukuille on hankittu hauskat jättinappiripustimet Tanskasta saakka. Silti etenkin tätä tilaa tuntuu aina vaan vaivaavan krooninen kaaos; on kenkiä sikinsokin lattialla, urheilukasseja pitkin ja poikin, koiran remmi tarttuu jalkaan, sateenvarjokin on jossain hukkateillä.. huoh ja äh! 

Kuvat ovat reilun viikon takaa ja tila on jo muuttunut sen verran, että portaisiin ja käytävälle on asennettu lapsiportit hillitsemään pienen konttaajan kiipeilyinnostusta. Ylin kuva on otettu ulko-ovelta sisälle päin ja toinen taas vastakkaisesta suunnasta ovelle päin. 



Nyt kaivattaisiinkin niksejä eteisen säilytysongelmien selättämiseksi, sillä onhan eteinen  - hyvän tähden sentään- kodin käyntikortti...heh ;) Paikka kaikelle ja kaikki paikalleen vaimitenseoli? 

keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

tiistai 26. kesäkuuta 2012

Back in business ja kirpparilöytöjä

Pahoittelut pienestä blogihiljaisuudesta! Syynä on paitsi siitepölykauden jälkeen elpynyt iltalenkkiharrastus myös haastavampi vaihe pikkuneidin unensaannissa. Kaiholla muistelen sitäkin vaihetta, jolloin unille saattamiseksi riitti vain unilaulu, tutti ja peittely omaan sänkyyn, nykyään kun vaaditaan useita hyssyttelyjä, tissittelyjä, heijausta, silitystä, lauluja, sylittelyjä.. No, eiköhän tämäkin vaihe jossain vaiheessa ohi mene, nimittäin jos jotain olen oppinut tämän vauvavuoden aikana niin sen, että aina on meneillään joku vaihe, mikään ei ole ikuista - hyvässä tai pahassa!

Juhannuskin jo tuli ja meni. Me oltiin aatto kotona, grillattiin ja saunottiin pienellä kaveriporukalla. Juhannuspäiväkin meni kotosalla edellisillan grilliherkkuja rääppiessä ja auringonpaisteesta omalla pihalla nautiskellessa.

Miehellä oli tänään viimeinen työpäivä ennen kesäloman tai oikeastaan isyyskuukauden alkua - tiedossa siis ruhtinaalliset kuusi viikkoa aikaa yhdessä koko perheen kesken = parhautta! Juhlistimme loman alkua herkuttelemalla kotimaisilla mansikoilla sulatettuun tummaan suklaaseen dipattuna. Ui jui kun oli namia!

Kuvituksena muutama viikko sitten naapurikaupunginosan pihakirppikseltä tekemiäni löytöjä. Ihan paras kirpparikierros ikinä, löysin muun muassa mielettömän tiikkivalaisimen, vanhoja lasimaljakkoja (Riihimäen lasin ja Nanny Stilin ainakin), keinuhevosen, vauvakiikun...Olin varmaan melkoinen näky kotimatkalla, kaikkine kantamukseni toisella kädellä pikkuneidin rattaita lykkien, onneksi siskokulta oli mukana ja apukäsinä!



Mitenkäs teidän juhannus sujui? :)

perjantai 8. kesäkuuta 2012

Me & I kausiale

Emännöin tänään ihka ensimmäistä kertaa Me&I kutsuja täällä meillä ja ajattelin vinkata tännekkin, että siellä on nyt meneillään kevään malliston loppuunmyyntiale. Jos oikein ymmärsin, niin kaikki kauden tuotteet ovat tällähetkellä enemmän tai vähemmän alennuksessa, osa jopa puoleen hintaan ja niitä myydään enään juhannuksen tienoille saakka. 

Tykkäsin kyllä kovasti malliston vaatteista, kivoja kirkkaita värejä ja materiaali tosi pehmoisen ja laadukkaan tuntuista. Käyttökokemuksia ei tosin vielä ole kerrottavaksi, sillä Neiti M:llä ei ole ennestään yhtään kyseisen merkin vaatetta, mutta nyt tilaukseen lähti bodyä, potkuhousua ja mekkoa. 

Itselleni tilasin myös astetta siistimmät kotihousut, kun täällä kotona tulee kuitenkin paljon pyörittyä ;)


 

tiistai 5. kesäkuuta 2012

Tyylivarkaissa

Ihanaa, tänään on tiistai, eli maikkarilta tulee taas uusi jakso Tyylivarkaita! :) Kyseinen ohjelma on  ehdoton lempparini kotimaisista sisustusohjelmista, toivottavasti sitä tehdään vielä monta kautta lisää! Suunnittelijoiden, eli Lauran ja Minnan toteuttamat muutokset ovat aina todella hienoja ja tyylivarkauden kohteena olevat mallikodit myös toinen toistaan upeampia!

Viimeviikolla muutoskohteena oli pienen tytön huone (sopivasti, kun neiti M:nkin huoneen remontti alkaa pikkuhiljaa olla sisustusta vaille valmiina!) Aivan ihana lopputulos jälleen kerran ja pullollaan kekseliäitä ratkaisuja, kuten magneettilistat piirustusten kiinnittämiseen, tyynyistä tuunatut istuimet ja perusvalkoisten vaatekaapinovien piristäminen washiteipeillä. (lisää kuvia muutoksesta täältä)




Meidänkin pikkuneidin huoneeseen on tulossa juurikin tuollaiset perustylsät mdf -oviset vaatekaapit, joten tyylivarkaista inspiroituneena suuntasin Teippitarhan sivuille tutustumaan washiteippivalikoimiin. Tosi ihania teippejä löytyikin kasapäin! Mitä ostoskoriin päätyi, selviää myöhemmin, kunhan olen saanut "tyylivarkauteni" valmiiksi ;)

kuva: www.teippitarha.fi